Ons onderwijs

Oeboentoe, samen jouw talenten ontdekken.

Oeboentoe is een warme, uitnodigende buurtschool in de Afrikawijk in de Purmerendse wijk Weidevenne. Onze naam is Afrikaans voor Eén-zijn. Diversiteit is daarom voor ons een sleutelwoord: wij verschillen van elkaar én we zijn gelijkwaardig. Met onze eigen talenten vullen we elkaar aan. Waar die van de één ophouden, beginnen de talenten van de ander. Samen werken we aan een gelukkige klas, een gelukkige school en een gelukkige wereld.

Op Oeboentoe ontdekken kinderen wie ze zijn en waar ze goed in zijn. Kinderen hebben een natuurlijke drang om te leren en te communiceren. Dat lukt het beste wanneer ze zelf dingen mogen ontdekken op hun eigen manier. Want kinderen zijn geboren onderzoekers en beschikken over wel honderd talenten. Wij stemmen daar op af met een diversiteit aan didactische middelen.
In de ochtend leren ze op een gestructureerde manier lezen, rekenen, spellen en taal aan de hand van lesmethodes en instructies die bewezen effectief zijn. In de middag halen we "de echte wereld" binnen door samen op verschillende manieren interessante thema's te onderzoeken en erop uit te gaan. Dit prikkelt de nieuwsgierigheid, onderzoeksgeest en creativiteit. Zo komen kinderen al zoekend tot nieuwe vaardigheden, inzichten en kennis. Na afloop van het thema laten zij op diverse manieren zien wat ze hebben geleerd en wat ze kunnen. Zo krijgen onze leerlingen steeds meer zelfvertrouwen en zijn ze klaar om nu én straks volop mee te doen in de samenleving.

Wilt u meer weten over ons onderwijs? Lees dan de schoolgids of blader door onze jaarkalender.

Leerlingen aan het woord

"Wij kunnen mee denken over hoe we de school beter kunnen maken."

"Er wordt goed naar ons geluisterd en ze doen er ook echt wat mee."