Naschools aanbod op Oeboentoe '22-'23

12-06-2023
Wij zijn blij dat we in 2022 een grote landelijke subsidie School & Omgeving hebben ontvangen.
Hiermee kunnen wij voor alle leerlingen op Oeboentoe gratis toegankelijke, naschoolse activiteiten verzorgen. De activiteiten worden verzorgd in samenwerking met onze vaste partners Cultuurhuis Wherelant en Muziekschool Waterland.
Op Oeboentoe ontdekken kinderen wie ze zijn en waar ze goed in zijn.
Wij willen onze leerlingen opleiden voor de toekomst. Als een kind zijn talent ontdekt, dan groeit het zelfvertrouwen en ontwikkelt het zich optimaal op cognitief, sociaal en creatief gebied. In ons naschools aanbod kunnen onze leerlingen ook hun talenten ontdekken. Naast het vaste, sportieve aanbod van SPURD (elke woensdag en in de schoolvakanties PurVak), bieden wij nu ook een cultureel aanbod. In het atelier kun je je creatieve en onderzoekende talenten ontdekken en tijdens onze trompet- en trombonelessen leer je noten lezen en je gehoor te trainen.

Geniet van jouw eigen talent!

In ons praktijkatelier maken wij wekelijks met een divers techniekaanbod een bredere ontwikkeling voor alle leerlingen mogelijk. Onze vakdocent, Marieke Hunze van Lijm-Lab, geeft wekelijks lessen in beeldende vorming, waarin creativiteit, techniek en ook cultureel-maatschappelijk bewustzijn (kunst/cultuur) worden aangewakkerd. De lessen in het praktijkatelier sluiten zoveel mogelijk aan bij inhoud van schoolthema's. Zo stelt kunst- en cultuureducatie onze leerlingen in staat om hun talenten te ontplooien.

Naschools Atelier

In samenwerking met Cultuurhuis Wherelant en Lijm-Lab geven wij onze leerlingen nu ook de kans om na schooltijd te genieten van allerlei activiteiten in ons atelier.

Kunstdocent Marit Maes zal wekelijks op de woensdagmiddag, vanaf 14.00 uur, het aanbod verzorgen.

We werken in twee leeftijdsgroepen:

14.00 - 15.30 uur: Leerlingen groep 1 t/m 4
16.00 - 17.30 uur: Leerlingen groep 5 t/m 8

Per leeftijdsgroep kunnen maximaal 12 leerlingen deelnemen. Deelname gaat op volgorde van inschrijving.

De leerlingen van groep 1 t/m 4 zullen voor aanvang van het atelier even wat drinken en iets lekkers krijgen, aangezien het atelier voor deze groep direct na schooltijd begint.

Naschools atelier en BSO
Let op! Deelname aan het atelier is geen vervanging van de Buitenschoolse opvang.
Maakt uw kind doorgaans op woensdag gebruik van de BSO, dan houdt u dit gewoon aan. Juf Marit zal uw kind ( groep 1 t/m 4) na afloop van het atelier weer naar de BSO brengen en uw kind ( groep 5 t/m 8) bij aanvang van het atelier even ophalen bij de BSO. Het atelier en de BSO bevinden zich op dezelfde gang, dus dit is goed te organiseren.

Belangrijk om te vermelden en een belangrijke voorwaarde voor deelname, is dat deelname niet vrijblijvend is: Je meldt je aan voor de gehele periode! Juf Marit wil met de kinderen ideeën maken en onderzoeken met beeldende middelen. Kinderen zullen ontdekkingen doen. Dit is onderdeel van een proces, waarin de kinderen langzaam toewerken naar een eindproduct.

Op onderstaande flyer kunt u o.a. de data vinden.------------------------------------------------------------------------------------------
Muziek staat bij ons hoog in het vaandel. Zo krijgen de leerlingen om de week op woensdag les van muziekdocente Dieke Verrijk. Iedere vrijdag krijgen de leerlingen van groep 5 instrumentenles. Ook tijdens de Talentweken worden er verschillende workshops Muziek georganiseerd.

In samenwerking met Muziekschool Waterland geven we de leerlingen van groep 5 t/m 8 nu ook de gelegenheid om na school een instrument te leren spelen: Trombone of Trompet.Trompetist Bruno en trombonist Oliver zullen wekelijks op de dinsdagmiddag,
 van 14.30 uur tot 15.30 uur , het aanbod verzorgen. De lessen vinden op school plaats en deelname is gratis.

We werken in twee groepen
  • 14.30 - 15.30 uur: Trompet
  • 14.30 - 15.30 uur: Trombone

Per leeftijdsgroep kunnen maximaal 6 tot 8 leerlingen deelnemen.

Naschools aanbod Muziek en BSO
Let op! Deelname aan de muzieklessen is geen vervanging van de Buitenschoolse opvang.
Maakt uw kind doorgaans op dinsdag gebruik van de BSO, dan houdt u dit gewoon aan.

Belangrijk om te vermelden en een belangrijke voorwaarde voor deelname, is dat deelname niet vrijblijvend is: Je meldt je aan voor de gehele periode!Wel eerst een proefles!
Op dinsdag 14 maart wordt er van 14.30 tot 15.30 uur een proefles gegeven. Op woensdag 15 maart geeft u door of we de aanmelding definitief kunnen maken.

Data:
Maart: Dinsdag 14/3 = proefles, 21/3, 28/3
April: 4/4, 11/4, 18/4
Mei: 9/5, 16/5, 23/5, 30/5
Juni: 6/6, 13/6, 20/6, 27/6
Juli:  4/7, 13/7
 

Leerlingen aan het woord

"Je krijgt veel aandacht en wordt geholpen als je hulp nodig hebt."

"De juf is alleen streng als het echt nodig is en dat vind ik goed."