Frisse start voor Obs Oeboentoe na de zomer!

09-07-2019
In Purmerend zijn 18 scholen actief met water drinken op school. Ook Obs Oeboentoe wil haar leerlingen graag fit en energiek houden. Daarom starten wij op 12 september 2019 met dagelijks water drinken. We trappen af met een groot feest voor de kinderen. Alle kinderen die zich inschrijven, ontvangen een duurzame Dopper waterfles van de school. 
 

 
De voordelen van water drinken op school op een rij: 
  • Door het drinken van water bij het 10 uurtje in plaats van pakjes, krijgt een kind 4 kilo minder suiker binnen per jaar. Een beker (vers) sap of pakje limonade (200 ml) bevat gemiddeld 4 suikerklontjes.
  • Kinderen die water drinken kunnen zich waarschijnlijk beter concentreren in de klas. Zoete dranken lijken namelijk energie te geven, maar het tegendeel is waar. Doordat de bloedsuikerspiegel na het drinken van een zoete drank sterk piekt en daarna weer daalt, ontstaat een vermoeid gevoel en ontstaat er trek in meer suiker. Vloeibare suiker in dranken blijkt de schadelijkste suiker die er is voor de gezondheid.
  • Water drinken is veel beter voor de tanden. 
  • Het drinken uit een duurzame drinkfles scheelt veel afval: voor alle 18 scholen samen scheelt het 600.000 pakjes afval per jaar. 
  • Kinderen vinden het heel leuk om hun eigen fles te vullen en leeg te drinken.
  • Kinderen doen elkaar na, zo gaan ook kinderen die thuis geen water drinken, dit in de schoolsituatie wel doen.
 
 
Bronnen: www.voedingscentrum.nl en www.overopdrinkwater.nl  Het drinken van water op scholen in Purmerend wordt ondersteund door de gemeente en JOGG-Purmerend.

 

Leerlingen aan het woord

"Je krijgt veel aandacht en wordt geholpen als je hulp nodig hebt."

"De juf is alleen streng als het echt nodig is en dat vind ik goed."