Welkom op Oeboentoe!

Basisschool Oeboentoe is een openbare school. Het onderwijs op onze school staat niet op zichzelf, maar is onlosmakelijk verbonden met alle onderdelen van de maatschappij. Onze school is niet alleen de plek waar je heen gaat om iets te leren, maar het is ook een plek die zorgt voor opvang, ontspanning en opvoeding. De groep waarin je zit is een afspiegeling van onze maatschappij. Je ziet er verschil in cultuur en je ziet er verschil in leeftijd. Je werkt er zoveel mogelijk op je eigen niveau en in je eigen tempo. Wij zijn een school die zich richt naar het kind.

 

 
Onze tijdlijn van het afgelopen jaar....
 

December 2017
Traditiegetrouw een maand waarin Sinterklaas, Kerstfeest en Kerstvakantie centraal staan.
Het Sinterklaasfeest was erg geslaagd, mooie surprises en een gezellige dag. Het kerstfeest met diner was zeer sfeervol. Maar deze maand was ook een dag ingeruimd voor de staking van het onderwijspersoneel. Daarna genoten een heerlijke kerstvakantie.

November2017
FEEST! Hier ging het nieuwe thema over. In 1-2 heette het "Wat een feest!". We keken naar verjaardagen, Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst en wat kennen wij nog meer? We maakten Sint Maarten-traktaties en In groep 4-5  bij het thema: "Altijd feest!" zijn tekeningen gemaakt van ons lievelingsfeest met teksten er bij. Maar eerst werden de lampionnen voor Sint Maarten gemaakt. Groep 6-7 heeft feesten onderzocht als Holi-feest, Carnaval, Thanksgiving en Divali.
In het naschoolse atelier van Cultuurhuis Wherelant bij Kawama en Oeboentoe is een MINIMUSEUM ingericht met de kunstwerken van de Ndala kinderen!


 

Oktober 2017
Begin oktober stond in het teken van de staking in het Onderwijs. Leerkrachten PO demonstreerden in Den Haag voor betere werkomstandigheden en gelijke verdiensten als in het VO. Dit werd een succesvolle stakingsdag!
Oktober staat traditiegetrouw in het teken van de Kinderboekenweek en bij ons werden daarvoor de Gouden Griffel en het Gouden Penseel uitgereikt.

September 2017
Na een fijne zomervakantie zijn wij weer van start gegaan.
Dit keer zitten beide groepen 8 in het Zambezigebouw en de overige groepen in het hoofdgebouw. We zijn gestart met één groep 1-2, één groep 3, twee groepen 4-5, drie groepen 6-7 en twee groepen 8.
Meester Tim is ons team gaan versterken en afscheid hebben we genomen van juf Angelique en juf Petra.
In de eerste weken hebben we de regels vastgesteld en de nieuwe thema's opgestart. Deze n.a.v. het thema van de kinderboekenweek "Gruwelijk Eng".
Informatieavond en jaarvergadering MR worden voorbereid. Kortom: Het schooljaar is gestart.

Juli 2017
De Laatste schoolmaand waarin tijd voor een gezamenlijke sportdag, de eindmusical van groep 8 en het afscheid van de groep. Heel veel opruimen in de klassen, verhuizingen van stoelen en banken i.v.m. de groepsverdeling volgend schooljaar. Nu nog 3 dagen en dan is het zo ver.
Wij wensen iedereen een zonnige en fijne zomervakantie toe.

Juni 2017
De thema's in de groepen gingen dit keer bijna allemaal over de geschiedenis. "Terug in de tijd", de Middeleeuwen, WO II. Hieraan zijn ook uitstapjes gekoppeld, waaronder een bezoek aan het Muiderslot, een wandeling met een gids door Purmerend en een bezoek aan het Purmerends Museum. Verder was het tijd voor Vaderdag, de schoolfotograaf en het schoolreisje van groep 1-2 naar de Goudvis in St Maartenszee.

Mei 2017
Een heerlijke mei-vakantie hebben we gehad. De groepen zijn nieuwe thema's gestart. De Romeinen in een groep 5-6, wat leeft er onder water in groep 1-2, de pre-historie in groep 3-4 en de eindmusical voor de groepen 7-8. Natuurlijk ontbreekt het niet aan de creativiteit als het om moederdag gaat en ook het Ndala-Atelier blijft nog even open voor de nodige creatieve invulling.


April 2017
Groep 1-2 heeft het in april druk gehad met het onderwerp Dinosaurussen. Archeologisch onderzoeken zijn verricht en er is een museum gebouwd, compleet met kassaverkoop, rondleiding en gidsen. Een heerlijk paasontbijt mag niet ontbreken vóór het paasweekeinde en de meivakantie wordt traditiegetrouw ingeluid met de koningsspelen, gevierd in het Leeghwaterpark.

Maart 2017

Onze school doet mee aan het kennis- en ervaringsproject Grenzeloos Sporten van Spurd, waarbij de kinderen leren over de sport- en beweegmogelijkheden van mensen met een beperking. Deze maand waren er weer meerdere clinics op dat gebied. De kinderen uit groep 5 hebben dit jaar les op een muziekinstrument. Het doel is om kinderen te stimuleren te gaan musiceren. Daaruit voortvloeiend werd deze maand een leerlingconcert gehouden in de muziekschool. Leerlingen lieten op dwarsfluit, hobo, trompet, blokfluit, gitaar, slagwerk, piano, viool en cello en niet te vergeten als zanger(es) horen hoe leuk het is om actief met muziek bezig te zijn. En bij het Ndala atelier hebben de kinderen vrolijke vogels gemaakt van elektriciteitsdraad, papier-maché met gekleurd vliegerpapier op beschilderde sokkeltjes van gips. In de groepen 1-2 is het centrale thema: Lang geleden bij de Dino’s. Bij 3-4 hebben de kinderen bestudeerd wat er onder de grond te doen is. Een groep 5-6 houdt zich bezig met het menselijk lichaam en de andere groepen  hebben het over het dierenrijk. In groep 7-8 wordt gewerkt aan het thema WO II. Groep 7 start weer met de schooltuinen en langzaam aan komen Pasen en de Koningsspelen in beeld.

Februari 2017
In de groepen hebben de kinderen tot de voorjaarsvakantie verschillende thema's uitgediept. Zo hebben de groepen 1-2 een bibliotheek ingericht, de groepen 3-4 een boekenwinkel en een groep 5-6 een museum. Verder is een groep 5-6 bezig geweest met het organiseren van een modeshow, met zelf ontworpen en gemaakte kleding en hebben de groepen 8 een informatieavond gehouden voor ouders over digitaal pesten en mediawijsheden. Kortom: er gebeurde heel veel.
Wij verwelkomen de mensen van de Prinsenstichting die sinds kort kleine klusjes op en rond school doen. Hierdoor ontstaat er een heel leuk contact tussen mensen met een beperking en kinderen en ouders. Nu gaan we eerst genieten van een verdiende voorjaarsvakantie.

Januari 2017
Na een fijne kerstvakantie, gaan wij het nieuwe jaar in. 

Januari en februari zijn altijd de maanden waarin de middentoetsen van ons leerlingenvolgsysteem worden afgenomen. Daarna volgen ook de adviesgesprekken voor groep 8. Spannende tijden voor deze groep!
“Boeken” is het thema voor groep 1 t/m 4, met boekenwinkel en bibliotheek. Bij de groepen 5-6 gaat het over “Cultuur”.  Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod: Het koningshuis, Kleding ontwerepen toen en nu en Ik hou van Holland. In de groepen 7-8 is het thema: “Samen Online – Safe en Sociaal”. Dit is het begin van een schoolbreed protocol, gevolgd door informatieverstrekking aan ouders. Hiervoor hebben de groepen uitnodigingen gemaakt voor ouders om de bijeenkomst van eind januari bij te wonen.

December 2016
We hebben weer twee fantastische feesten achter de rug. Sinterklaas en Kerst en natuurlijk de kerstmarkt waarbij de opbrengst bestemd was voor Serious Request.
Fantastisch al die hulp van ouders en iedereen die de school een warm hart toedraagt.
Hierna volgde een welverdiende kerstvakantie. 

November 2016
Thema's als "de Bakker", "Heel groep 3-4 bakt", "Gedichten en schrijfgerei" en "Verkiezingen"
zijn actueel en er wordt vol overgave aan gewerkt. Bezoeken aan Bakkerij Mastenbroek hoort natuurlijk bij het "Bakproces".
De MR is in nieuwe samenstelling aan het vergaderen geslagen en ondertussen worden de voorbereidingen getroffen om Sint en Pieten een warm welkom te geven.
 
Oktober 2016
Vragen als: waar is mijn kind mee bezig op school? Er wordt gewerkt met tablets, SNAPPET, maar wat is dat eigenlijk en wat doen ze precies? Er wordt gewerkt met thema’s, hoe gaat dat eigenlijk? Het werd allemaal duidelijk tijdens de openmiddag! Tevens zijn voor de groepen 3, 5 en 7 de kennismakingsgesprekken geweest. Volgende rondes volgen in november. Kinderen zijn tijdens het NDALA atelier bezig geweest met de watersnoodramp van 1916. Er is weer met volle enthousiasme gewerkt.

September 2016
Het is fijn iedereen weer terug te zien op school.
Dè grote verandering is het werken met Snappet in de groepen 4 t/m 8 Verwerkingsboekjes en leerlingenboeken bij rekenen en taal zijn nu verleden tijd. Ieder kind heeft een eigen tablet en werkt aan zijn of haar leerdoelen voor zowel rekenen, taal als spelling. De software van de tablets sluit naadloos aan bij de methodes die we nu op school gebruikten voor Rekenen / Wiskunde en Nederlandse taal. En het is vooral erg leuk, uitdagend en leerzaam voor de leerlingen. Ook zijn we gestart met “fruit- en waterdagen”. In ieder geval twee dagen van de week fruit en water in de kleine pauze. Alle kinderen hebben van DRUPPIE een eigen bidon gekregen die ze op deze dagen kunnen gebruiken.

Vanwege de prachtige weersomstandigheden hebben we een spetterend waterfeest gehad.
De groepen 3-4 werken bij de start van het nieuwe schooljaar aan groepsvorming en zijn in de kleutergroepen nieuwe tablets in gebruik genomen. waarop motorische spelletjes worden gespeeld die mooi aansluiten bij het thema “De Olympische Spelen”.
Aan het einde van de maand heeft de MR haar jaarvergadering gehouden en de leerkrachten hebben hun eerste studiedag achter de rug.

Juli-augustus 2016                                                                   2015-2016
Wij wensen iedereen een heerlijke zomervakantie.

Juli 2016
Jaaa. De wisselochtend! Bij wie kom ik in de groep? Welke juf of meester krijg ik volgend jaar? Wat ga ik leren? Voor iedereen altijd weer spannend.
En..... afscheid van meester Ton en juf Marion. Een groots afscheidsfeest is hen ten deel gevallen. ALLE kinderen van school hebben hieraan een bijdrage geleverd.
Dans en zang, sambaballen, rap en trommels..... je kon het zo gek niet bedenken of het gebeurde. Alle groepen hebben ervoor gezorgd dat het afscheid onvergetelijk is geworden.
Dan was er natuurlijk nog de afscheidsmusical van groep 8 die drie keer werd opgevoerd in  het dorpshuis van Neck. Wat een feest! Alle groepers 8 wensen wij heel veel succes in het voortgezet onderwijs.

Juni 2016
Aankomend schooljaar gaan we in de groepen 4 tot en met 8 werken op een tablet van Snappet. Schriften en verwerkingsboekjes bij rekenen en taal zijn hierdoor verleden tijd. Ieder kind (vanaf groep 4) krijgt een eigen tablet en werkt aan zijn of haar individuele leerdoelen voor zowel rekenen, taal als spelling. De software van de tablets sluit naadloos aan bij de methodes die we nu op school gebruiken voor rekenen / wiskunde en Nederlandse taal.
Nu in de groepen de thema's "Ik ga op reis" en "de Olympische Spelen". Actuele onderwerpen kunnen we wel zeggen.
Karakter:
De afgelopen maanden zijn de kinderen en leerkrachten bezig geweest om invulling aan dit begrip te geven. We denken bij karakter aan: behulpzaamheid, eerlijkheid, doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheid, respect. Samen met de kinderen zijn we op zoek gegaan naar situaties waar we deze onderwerpen in de school tegenkomen en hebben we besproken wat we dan hierbij verwachten.

Mei 2016
Vóór de vakantie mochten de kinderen stemmen op hun favoriete boek. Het is leuk om zelf te mogen bepalen wat het leukste boek is! Het was spannend en het verschil tussen de boeken was heel klein. In de nieuwsbrief van mei 2016 staat de uitslag. Ook vóór de vakantie het schoolvoetbaltoernooi 2016 voor de groepen 7 en 8. Dit jaar geen prijs, maar super gespeeld door iedereen!!!!
Nu na een heerlijke meivakantie tijd voor de sportdagen en de voorbereiding van de eindmusical.

April 2016
Kunst in de Polder, zelf een cateringbedrijf starten en een bezoekerscentrum in de klas. Zomaar een greep uit de thema's waar momenteel  aan gewerkt wordt. We houden een "live" informatiedag, waarbij iedereen die geïnteresseerd is mee kan lopen met een klas en groep 7-8 opent het Museum Watersnoodramp 1916.
Daarnaast kijken we uit naar de koningsspelen en natuurlijk  ook de meivakantie.

Maart 2016
Ha, fijn! De lente staat weer voor de deur. In groep 1-2 wordt daar ruimschoots aandacht aan besteed. Verder natuurlijk het Paasfeest dat niet mag ontbreken. Groep 5-6 heeft het thema succesvol afgesloten met een heuse markt op school en groep 7-8 heeft een boek gepubliceerd n.a.v. '100 jaar droge voeten', de herdenking van watersnoodramp van Waterland in 1916.

Februari 2016
Juf Femke heten wij welkom als nieuwe sportleraar. In groep 1-2 zijn de kinderen in de ban van De Trein, een verrassend en eigentijds thema. Het Ndala-atelier zet Valentijnsdag centraal en de voorjaarsvakantie breekt aan.

Januari 2016
Het nieuwe jaar start met Cito. In alle groepen worden de middentoetsen afgenomen. In groep 7-8 wordt voor het thema onderzoek gedaan naar diverse natuurrampen en we gaan afscheid nemen van onze sportleraar Cenne, die een andere baan heeft aangenomen. Groep 5-6 heeft het ook over een natuurramp en wel de Watersnoodramp van 1953. Bij juf Phuong wordt aan het thema Martk gewerkt.

December 2015

Na de goed bezochte kijkavond in de groepen 5 t/m 8 werd het Sinterklaasfeest gevierd. Op het plein is Sint en zijn Pieten toegezongen en hebben verschillende groepen laten zien wat ze met rappen en dansen in huis hadden. In de bovenbouw was het surprise dag en in de kleuter- en onderbouw was het bezoek aan Sint het hoogtepunt van de ochtend. In de middag was er alle tijd om de beentjes los te maken bij het Pietengym in de sportzaal. In de tijd van kerst, kerstdiner en kerstvakantie heerst er altijd een gezellige en warme sfeer rond school. Tijd voor vakantie en een nieuw jaar.

November 2015
In november werd voor de teamleden een studiedag georganiseerd welke in het teken stond van het NPDL. Dit staat voor New Pedagogies for Deep Learning. In een wereldwijd samenwerkingsverband van scholen willen we met behulp van onderzoek en de meest innovatieve middelen, succesvolle ervaringen opdoen waardoor wij aan "Deep Learning" vorm kunnen geven. Dit wordt ook wel Toekomst Gericht Onderwijs genoemd wat ook weer bekend is als 21st Century Skills.
De groepen 1-2 richtten een pizzarestaurant in en groep 3-4 werkte aan het thema 'gereedschappen'. Met oa plattengronden voor rekenactiviteitent en het boek over de 3 wolfjes en het vreselijk valse varken, voor de taalteksten.
In de groepen 5-6 was het thema "Weersomstandigheden" het centrale onderwerp, waar veel aan werd opgehangen, zoals de zon, de temperatuur of meteorologie.
Bij juf Nicole werd de Sinterklaasrap ingestudeerd en werd school in gereedheid gebracht voor de ontvangst van Sint en Piet,

Oktober 2015
De jaarlijke vergadering van de Medezeggenschapsraad wordt gehouden. Helaas een kleine opkomst. Desalniettemin nuttig omdat hierdoor ouders op de hoogte kunnen blijven over de speerpunten van de MR.
De groepen ronden hun thema's af omdat het tijd wordt voor de herfstvakantie.
Het Ndala atelier start na de herfstvakantie met een nieuw aanbod en de groepen beginnen fris aan nieuwe thema's.

September 2015

De naschoolse activiteiten van Cultuurhuis Wherelant zijn van start gegaan. Het NDALA-atelier verzorgt een curus met veel verschillende materialen en technieken voor kinderen vanaf 6 jaar.
In groep 1-2 staat het bos centraal en een bezoek aan het bos om vanalles te ontdekken en te verzamelen mag niet ontbreken. Groep 3-4 maakt portretten van elkaar en stelt klassenafspraken op, waarbij uiteindelijk een klassengids uit voort moet komen. Groep 5-6 maakt ook klassenregels en is druk bezig met vakantieverhalen. Groep 7-8 stelt het thema "Jezelf presenteren" in werking. Voplop activiteit dus.

Augustus 2015
Wij hebben een fijne start gemaakt in het nieuwe schooljaar. Een van de piekgebouwen is terug bij de gemeente waardoor wij nu één bijgebouw en het hoofdgebouw bezetten. Natuurlijk samen met Kawama, Watoto en de BSO.
We zijn gestart met het thema: Rara wie ben ik. We gaan proberen elkaar beter te leren kennen.

2014-2015

Rest ons u een fijne zomervakantie toe te wensen en wij zien iedereen graag weer terug op maandag 17 augustus.

Juni
Oeboentoe ging wild dit laatste trimester! Alle groepen hebben hiervoor inspiratie opgedaan in Artis. Zelfs het teamuitje van de leerkrachten werd gevierd in de dierentuin. Met als gevolg dat de groepen 1 en 2 een heuse dierentuin hebben verwezenlijkt met kassa, rondleidingen door gidsen compleet met wilde dieren. Ook het zomerfeest stond in het teken van de wilde dieren waarbij de miss en mister Jungleverkiezing niet ontbrak.
Onvermijdelijk hebben wij afscheid moeten nemen van onze "groepers 8". Maar niet zonder drie spetterende musicals. Drie dezelfde musicals maar in drie verschillende uitvoeringen. Ook hebben wij afscheid genomen van een aantal leerkrachten, onderwijsondersteuners en stagiaires. Hen wensen wij veel succes in hun nieuwe werkkring.


Mei
We hebben een heerlijke breek van 2 weken en iedereen komt weer uitgerust op school. De laatste zeven weken!
Het geschiedenisdagboek van groep 5-6c vordert gestaag. De jongens van Oeboentoe zijn derde geworden in het schoolvoetbaltoernooi en het Ndala atelier laat zien dat er prachtige kunst gemaakt kan worden.
Juf Mieke kondigt haar vertrek aan en we zijn weer druk in de weer met de Cito's.

April
Het Paasfeest begon met een ontbijt in alle groepen, wat vooral lekker en gezellig was. Voorafgaand was een Paasvoorstelling te zien naar het boek "De koe die een ei legde". Verder is er veel geknutseld en werd een foto-speurtocht door de school gedaan.
Het Ndala Atelier is van start gegaan. Cultuurhuis Wherelant maakt de prachtigste dingen met de kinderen in het atelier.
Iedereen is weer op de jaarlijkse "kiek" gezet door de schoolfotograaf en zijn er twee sportieve voetbaltoernooien georganiseerd, één voor de groepen 3 t/m 6 en één voor groep 7 en groep 8. Natuurlijk hebben we ook de Koningsspelen gevierd, zowel in onze sporthal en rondom school als in het Leeghwaterpark.

Maart
In de groepen zijn we na de voorjaarsvakantie gestart met het thema "Opa vertelt". In de groepen 3-4 zijn de kinderen druk bezig met het verzamelen van oude voorwerpen, leesboekjes, puzzels, telefoons, etc.
In groep 1-2 staat "Oei ik groei" centraal. Op de onderzoekstafel zijn moestuintjes te vinden en de kleuters brachten ook een babyfoto mee.
De voorbereidingen voor het Paasfeest zijn in volle gang.

Februari
Voor groep 8 zijn de eindgesprekken gepland. Dat is meestal heel spannend, want de kinderen zijn heel benieuwd naar welke school zij uiteindelijk kunnen. In de groepen wordt druk geëxperimenteerd met allerlei proefjes welke mede d.m.v. een powerpoint gepresenteerd en uitgevoerd worden. En dan is het Krokusvakantie......

Januari
Januari staat in het teken van de Cito-toetsen, maar ook het thema "Licht en Geluid" is gestart, waarbij de groepen 3-4 halverwege januari een bezoek brengen aan NEMO en de groepen 1-2 Space-Expo bezoeken in Noordwijk. De bibliotheek leent haar 10.000ste boek uit! Groep 7/8 neemt deel aan Scool for Wheels. Hoe te leven en te sporten met een handicap?

December
Een heerlijke maand, december. Een aantal groepen zijn naar het Pietendorp in Enkhuizen geweest en Sinterklaas heeft de school bezocht. Er waren weer prachtige surprises gemaakt in de bovenbouw die bij de inloopavond te bewonderen waren. Ook het traditionele kersdiner samen met de kerstliedjes op het plein is elk jaar weer een feest.
Wij wensen iedereen een gezond en fijn 2015.

November
Thema: Tradities en gewoontes. In de bovenbouw heeft een aantal kinderen gewerkt met Jolanda Hartog van Cultuurhuis Wherelant. Ze hebben een ruimtelijk werkstuk gemaakt, waarin bepaalde kenmerken en symbolen te zien zijn, waaruit op te maken valt welke tradities hierin schuil gaan.  
De leerkrachten volgden eind  november een workshop en mede daarvoor en in de bovenbouw was Jacques Vriens te vinden in onze school. “(Voor)lezen is televisie in je eigen hoofd”, zegt hij. Jacques Vriens is een van de bekendste kinderboeken-schrijvers van ons land. Wie Jacques Vriens ooit heeft horen spreken, weet dat hij een inspirerend en humoristisch verteller is. Het is een zeer afwisselende en boeiende lezing geworden!
In november is onze nieuwe gymleraar begonnen: Cenne Stavenuiter!

Oktober

Bij de start van de Kinderboekenweek werd het bibliotheekservicepunt in De Kraal officieel geopend door wethouder Jeffrey Nijenhuis en Frans Bergfeld, directeur van de bibliotheek. De kinderen uit de groepen 5 hebben samen met de muziekschool Waterland het bibliotheeklied gezongen en gespeeld! Wij zijn er als scholen echt trots op dat een lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan. 
Op woensdag 8 oktober vond er een kinderboekenmarkt in de BONO plaats. Alle onze mediatheek- en bibliotheekboeken die niet in de nieuwe bibliotheek geplaatst konden worden werden voor een klein bedrag verkocht. De meeste boeken verkeerden nog in goede staat en waren nog redelijk recent. Het aanbod varieerde van prentenboeken, eerste leesboekjes tot ‘Het leven van een loser’. Van de opbrengst willen wij voor de kinderen een schrijver uitnodigen of gaan we een leesbevorderende activiteit aanbieden.

September
Vorig jaar zijn de voor- en naschoolse opvang, Anansi, en de beide scholen, Oeboentoe en Kawama, bij elkaar gaan zitten om een opzet te maken voor een beweegplan dat moet gaan gelden voor alle kinderen van De Kraal. Afgesproken is dat de verantwoordelijke persoon de vakdocent gymnastiek is. Hij is de beweeg-manager van de De Kraal. Hij coördineert de gymlessen en het buitenspel. Dit jaar zijn we gestart met een eerste opzet voor de scholen. Twee groepen krijgen tegelijkertijd les, de hele sportzaal wordt gebruikt en de leerkrachten zijn actief bij de lessen betrokken

Augustus
PASSEND ONDERWIJS
Op 26 augustus werd het startsein gegeven voor de Kick-off voor Passend Onderwijs in het Kras-stadion in Volendam. Een wervelende show van Karin Bloemen was hier te zien.
Vanaf 1 augustus 2014 heeft de school zorgplicht. Dat betekent dat school een passende onderwijsplek moet bieden als een kind extra ondersteuning nodig heeft op school. Als dat kan op de school zelf, of op een andere school in het regulier of speciaal onderwijs. Ouders worden nauw betrokken bij die keuze en scholen gaan beter samenwerken. Ook hoeven ouders geen ingewikkelde indicatieprocedure te doorlopen en zijn er straks geen rugzakjes meer. De extra ondersteuning die kinderen nodig hebben wordt door de samenwerkende scholen georganiseerd en betaald.

Juli
Zomervakantie

Juni
Juf Ineke en juf Arianne nemen afscheid. Juf Ineke stopt in het onderwijs; maandag 30 juni is haar afscheidsreceptie, van 15.30 tot 18.00 uur in ons gebouw Zambezi. Juf Arianne gaat een nieuwe uitdaging aan op "De Akker".

Mei
In de kleutergroepen staat deze week de fiets centraal binnen ons thema “Het rolt en het rijdt”. Bij elke groep heeft iemand zijn fiets even te leen gegeven. Bij juf Mieke was dat zoon Wouter, maar laat bij juf Sonja nou één van de kinderen jarig zijn en een fiets voor zijn verjaardag krijgen! Hup, fiets op tafel!
Om de fiets beter te leren kennen en om alles te benoemen had juf Mieke op alle onderdelen een memosticker geplakt met daarop het onderwerp geschreven. Bij juf Sonja konden de kinderen om de beurt naar de fiets toelopen en de onderdelen noemen die zij wisten. Zij konden bijvoorbeeld wel uitleggen waarvoor een ventiel dient of een spatbord, maar de naam die er bij hoort is niet altijd even makkelijk te onthouden.

April
Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek!  Zoals je eigen knikkerbaan ontwerpen, kansberekeningen met bonenroulette, de hoeken meten die je met je arm kunt maken… De kinderen ontdekken spelenderwijs wat je allemaal met rekenen kunt. Het doel? Kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!


Maart
In de groepen 1-2 zijn kleuren en vormen belangrijke bestandsdelen van het thema “KUNST”.
De groep van juf Sonja en juf Petra bezoeken een kunstatelier in de Weidevenne. De kinderen druk geweest met kleuren. Wat zijn primaire kleuren? Mooie stillevens met prachtige omlijstingen.
Er worden zelfportretten gemaakt met wasco en ecoline en in de laatste week wordt de nadruk op vormen gelegd.
De groep van juf Petra en juf Mieke heeft zelf schildersezels in elkaar getimmerd op een zeer economische wijze.

Februari
Juf Ineke is druk bezig met stoelhoezen en het sokkenproject. De stoelhoes is een zelfgemaakte hoes over de achterkant van je stoel, waar je veel spullen in kwijt kunt.
Van elk kind wordt een kunstig versierde sok op een doek genaaid. De doeken komen in de school te hangen.

Januari
We doen mee met het project "Schoenmaatjes" van de stichting Edukans.

December
Sinterklaas wordt door de kleutergroepen ontvangen in het prachtig versierde Sinterklaaslokaal.

 


November
Ons thema is "Feest". Met stichting Edukans wordt het ook een feest voor andere kinderen. De kinderen vullen schoenendozen met schoolspullen en verzamelen statiegeld voor de stichting.

Groep 5/6 gaat op biebbezoek voor een les "Opzoeken". We leren hoe we in de bieb zo efficiënt mogelijk de informatie kunnen vinden die we zoeken.

 


 


Oktober
De groepen 5/6 krijgen muziekles op echte instrumenten van de muziekschool Waterland. De instrumenten mogen zelfs mee naar huis genomen worden om te oefenen.


September
Ons thema is "Kleine beestjes"
Juf Ineke maakt in het CREAlokaal prachtige dingen met de kinderen. Ook wordt er bij haar gekookt; appelmoes en stoofpeertjes. De kleine beestjes zijn er wel uitgehaald....


We hebben ons zomerfeest. Heel nat maar ook heel gezellig!

 


Ons team